18 ℃

Wereld opgelucht: journalisten Telegraaf lossen coronacrisis op

Foto: Volodymyr Shtun / Shutterstock.com

Dankzij baanbrekend onderzoek van De Telegraaf is het coronavirus mogelijk binnen een paar dagen onder controle. De krant vond minstens drie werkende medicijnen tegen het virus.

De Telegraaf heeft goede hoop dat het middel remdesivir de wereld uit de coronacrisis haalt. Mocht dat niet werken, dan kan het coronavirus nog worden behandeld met een gewone mazelenprik. Daarnaast ontdekten de journalisten van De Telegraaf dat het coronavirus vrij eenvoudig kan worden uitgeschakeld met het bloed van Madonna.

Viroloog Eric Stammelhuis heeft niets dan lof voor het medische onderzoek van De Telegraaf. “Waar duizenden wetenschappers wereldwijd tevergeefs zoeken naar een coronamedicijn, heeft De Telegraaf het al lang gevonden. Een knap staaltje journalistiek, als je het mij vraagt.”

De arts erkent dat wetenschappers maandenlang de verkeerde kant op hebben gekeken: “We hebben in onze laboratoria 24 uur per dag koortsachtig gewerkt aan een medicijn, terwijl we eigenlijk gewoon De Telegraaf hadden moeten lezen.”

 
Deel dit artikel: