Journalisten claimen alvast Ruslandwaarheid.nl voordat Willem Engel het doet

Foto: YT CC

Een groep bezorgde journalisten heeft alvast een claim gelegd op de website Ruslandwaarheid.nl, voordat Willem Engel ermee aan de haal gaat. Verschillende bronnen melden dat Engel zijn aandacht heeft verlegd van het coronavirus naar de oorlog tussen Rusland en Oekraïne.

Engel ontwikkelde zich in de afgelopen twee jaar van dansleraar tot zelfbenoemd virusdeskundige. Op Twitter is te zien dat Engel zich nu ook opwerpt als expert op het gebied van geopolitiek.

“Naast de gebruikelijke onzin over virussen, spuwt Engel steeds meer nonsens uit over Poetin, Rusland en het conflict met het Westen. Dat zijn allemaal signalen van een op handen zijnde Ruslandwaarheid. Voor je het weet, ontstaat er weer een hele website vol bullshit. Dat willen we graag voorkomen”, zegt initiatiefnemer Hans Wolterdijk.

Om Engel de pas af te snijden, hebben de journalisten alvast een claim gelegd op Ruslandwaarheid.nl. Daar is nu een korte uitleg te lezen en een link naar Giro 555. “Dan komt er misschien nog iets goeds uit”, aldus Wolterdijk.

 
Deel dit artikel: