11 ℃
'Ik snap er niks van'

Josje (64) volgde met STAP-budget de opleiding Spirituele Totemschelptherapie maar vond desondanks geen baan

Josje (64) volgde met STAP-budget de opleiding Spirituele Totemschelptherapie maar vond desondanks geen baan
Foto: Mandria Pix / LawSayWhich / Shutterstock.com

Dankzij de STAP-subsidie van de overheid mag Josje Bluitink zich sinds vorig jaar officieel Behandelaar Spirituele Totemschelptherapie noemen. Maar ondanks het feit dat ze de opleiding met succes afrondde, is Josje er nog niet in geslaagd een baan te vinden in de totemschelpbranche.

Elke Nederlander kan vanaf vandaag bij de overheid weer aanspraak maken op 1.000 euro vergoeding voor studiekosten. Josje gebruikte dit zogenoemde STAP-budget vorig jaar voor de opleiding Spirituele Totemschelptherapie. “Die duizend euro van de overheid was precies genoeg om deze vakopleiding te bekostigen”, vertelt Josje. “In drie dagen leerde ik alles over de helende werking van totemschelpen die op elk strand te vinden zijn. Ik leerde welke schelpen ik moet gebruiken om bijvoorbeeld reuma, dwarslaesies en hersentumoren te behandelen.”

Maar ondanks haar diploma is het Josje nog niet gelukt om een betaalde baan te vinden als Behandelaar Spirituele Totemschelptherapie. “Ik snap er niks van, want er zijn in ons land maar een paar gecertificeerde totemschelptherapeuten. Je zou denken dat ze om mensen zoals ik zitten te springen. Ik heb bij verschillende ziekenhuizen en klinieken gesolliciteerd, maar toch merk ik dat het aantal vacatures in mijn vakgebied vrij klein is. Voorlopig ben ik dus nog aangewezen op mijn bijstandsuitkering”, zegt ze teleurgesteld.

Inmiddels heeft Josje besloten om zich te laten omscholen: “Ook daarvoor kon ik weer een STAP-budget krijgen. Ik begin volgende week aan de vakopleiding Ultrasoon Neuriën bij het Instituut voor Nonsensibele Geneeskunde.”

 
Deel dit artikel: