13 ℃

Jorritsma solidair met Ollongren: “Anders dan de linkse partijen houd ik me wel vast aan die domme doos”

Foto: Damini Gauri / Shutterstock.com

Annemarie Jorritsma stopt samen met Kajsa Ollongren haar verkennende rol in de kabinetsformatie. Ze ziet geen andere mogelijkheid dan vast de houden aan haar mede-verkenner.

Donderdag kwamen foto’s naar buiten waarop duidelijk te zien was welke gespreksnotities verkenner Ollongren had opgeschreven na de eerste gespreksronde met alle lijsttrekkers. Deze notities waren ontluisterend. De kattebelletjes van Ollongren onderstrepen nog maar eens dat de politiek een slangenkuil is. Niet alleen was duidelijk te lezen dat de linkse partijen, in tegenstelling tot wat ze publiekelijk zeggen, elkaar absoluut niet vasthouden in de onderhandelingen. Ook lijkt duidelijk dat er consensus is over het feit dat luis in de pels Pieter Omtzigt per direct moet is weggepromoveerd.

Hoewel Annemarie Jorritsma geen blaam treft, heeft ook zij de handdoek in de ring gegooid: “Ik kan niet anders dan solidair zijn met die domme doos. Het openbaar worden van deze notities treft ook mij als medeverkenner. En dan zit er maar één ding op: ook vertrekken. Want ik wil natuurlijk niet bekend staan als degene die een mes in de rug steekt van een medestander. Die eer laat ik aan de linkse partijen.”

 
Deel dit artikel: