12 ℃

Jorge Zorreguieta ontmoet duizenden vermisten

Dinsdagavond heeft een ontmoeting plaatsgevonden tussen Jorge Zorreguieta en duizenden vermiste tegenstanders van het bloederige regime in Argentinië, waarvan Zorreguieta in de jaren ’70 staatssecretaris was.

Foto: YT CC

In de periode dat Videla aan de macht was en Zorreguieta een politieke functie vervulde, verdwenen vele tegenstanders van het regime spoorloos. Mensenrechtenorganisaties schatten het aantal verdwenen personen rond de 30.000. Jarenlang was het een raadsel waar zij uithingen. Op 8 augustus 2017 vond er dan eindelijk een ontmoeting plaats tussen de oud-politicus en de vermiste mensen.

Na een lange reis werd Zorreguieta hartelijk onthaald door alle mensen waarvan de mensenrechten geschonden zijn. “We hebben lang naar deze ontmoeting uitgekeken”, aldus een vermiste tegenstander van het Argentijnse regime die in 1979 uit een vliegtuig werd gegooid. “Er is een eerlijk, open gesprek geweest met de heer Zorreguieta. We besloten geen tijd meer te verspillen aan het verleden. Gebeurd is gebeurd. We moeten niet in het verleden blijven hangen en geen oude koeien uit de sloot blijven halen. Het is goed zo.”

 
Deel dit artikel: