12 ℃

Jordan (24) gaat dood. Hij geniet nu het nog kan

“Ik ga dood”, vertelt hij openhartig. “Ik heb besloten alleen nog maar leuke dingen te doen. Ik wil genieten zolang het kan.” De 24-jarige Jordan Pekels uit Almere heeft ervoor gekozen om in de tijd die hem nog rest alles uit het leven te halen wat erin zit.

Foto: Shutterstock.com

Onlangs heeft Jordan uitgerekend dat hij nog een levensverwachting van 57 jaar en 3 maanden heeft. Volgens de statistieken van het CBS wordt hij hooguit 81 jaar. “Het was een harde klap in mijn gezicht. De conclusie is dus dat ik doodga”, zegt hij.

Jordan heeft meteen zijn baan als stukadoor opgezegd en een uitkering aangevraagd. “De tijd die ik nog heb ga ik toch niet verdoen met werken? Ik wil genieten van het leven zolang het nog kan.”

Jordan is nu nog in topconditie. Daarom leeft hij er momenteel op los. Hij loopt lekker te feesten, slaapt elke ochtend uit en heeft een lijst gemaakt met dingen die hij nog wil doen voor hij sterft. Op zijn bucketlist staan onder andere verschillende vakanties, parachutespringen en zijn motorrijbewijs halen.

“Ik probeer er maar het beste van te maken. Je moet toch wat”, vertelt hij geëmotioneerd. “Het klinkt allemaal leuk, maar de toekomst is hard: ik ga dood.”

 
Deel dit artikel: