15 ℃
Na bekentenis:

“Joran van der Sloot volgende slachtoffer van cancelcultuur”

“Joran van der Sloot volgende slachtoffer van cancelcultuur”
Foto: TaraPatta / Shutterstock.com / Aruba Police Force / Wiki Commons Public Domain

BIRMINGHAM (VS) - Fans van Joran van der Sloot vinden dat hij in de media veel te hard wordt aangepakt, nu hij de moord op Natalee Holloway heeft bekend. Ze noemen de kritiek op Van der Sloot een ‘goed voorbeeld van de doorgeslagen correctheid in de huidige samenleving’.

Joran van der Sloot was in Peru al veroordeeld voor de moord op Stephany Flores en verloor daardoor veel vrienden. Nu hij in de VS de moord op Natalee Holloway heeft bekend en vervolgd wordt voor de oplichting van de moeder van het slachtoffer, keren nóg meer mensen hem de rug toe. “Het is verschrikkelijk hoe hard mensen kunnen oordelen. Joran is het zoveelste slachtoffer van de typisch Nederlandse cancelcultuur”, zegt Henk Stubbe, naar eigen zeggen al fan van Joran sinds 2005.

“Ondanks een paar misstappen ben ik altijd in hem blijven geloven, maar dat mag je tegenwoordig ook al niet meer zeggen”, aldus Stubbe. “Joran zat al een lange gevangenisstraf uit en nu is hij wéér het haasje. Feitelijk is er nog maar één moord bewezen en daar heeft hij netjes zijn excuses voor aangeboden, maar kennelijk vinden die woke-rechters dat nog niet genoeg. Je mag tegenwoordig niets meer fout doen of je wordt meteen gecanceld.”

 
Deel dit artikel: