13 ℃

Joppe (8) werd bedreigd door zijn vader

“Soms droom ik over hem en dan schrik ik wakker”, zegt de 8-jarige Joppe Moolens uit Schiedam. Jarenlang werd hij door zijn eigen vader bedreigd. De dreigementen gingen ver, heel ver. Bang is hij nog steeds, maar Joppe durft er nu over te praten.

joppe-moolensVolgens schattingen wordt circa 5% van de kinderen jonger dan 12 jaar dagelijks door hun ouders bedreigd. Joppe is één van hen. Met gehaaide intimidaties maakte zijn vader hem psychisch kapot.

De dreigementen begonnen toen Joppe vier jaar was. “Ik lustte geen sperziebonen. Maar pappa wilde dat ik ze toch opat. Ik moest aan tafel blijven tot mijn bord helemaal leeg was”, zegt Joppe met zachte stem. Dreigde hij toen ook al? Joppe knikt. “Als je je groente niet opeet, krijg je geen toetje”, kreeg hij te horen.

Maar de dreigementen gingen verder. Zelfs op school was hij niet veilig. Joppe werd regelmatig door zijn vader opgewacht. ‘Ik kom je halen!!’, riep hij dan. Joppe was doodsbang. Eén keer moest Joppe zelfs mee naar de tandarts.

Dan veert Joppe op en kijkt verschrikt uit het raam. Voor de deur stopt een donkerblauwe BMW. “Dat is pappa”, fluistert Joppe. “Hij komt me halen!”

 
Deel dit artikel: