16 ℃

Joop (87) heeft nog foto’s van toen je nog met een groep vrienden op pad mocht

Foto: Lisa-S / Shutterstock.com

Het is al zo lang geleden, maar de 87-jarige Joop Biezema kan het zich nog goed herinneren. Hij heeft zelfs nog een heel album vol met foto’s uit de tijd dat je nog met een groep vrienden op pad mocht. Hij laat zijn kleinkinderen graag de foto’s zien en dan vertelt hij over ‘die goede oude tijd’.

“Ja mijn kleinkinderen en achterkleinkinderen komen ieder weekend op bezoek. Om de beurt natuurlijk. Zeven kleinkinderen en twaalf achterkleinkinderen heb ik”, begint de gepensioneerde boer. “Dan pak ik mijn fotoboek erbij en dan vertel ik over de tijd dat je nog met een groep vrienden, zonder mondkapje, met de bus of trein op pad mocht. God, wat mis ik die goede oude tijd.”

Joop laat een foto zien waarop hij uitgelaten poseert met zijn vrienden. “Hier vooraan, dat ben ik”, wijst hij aan. “Ik moet een jaar of achttien geweest zijn. We gingen elke zaterdagavond met z’n allen naar het café. Dat was toen nog open. Je kon daar echt naar binnen. Tegenwoordig is dat bijna niet meer voor te stellen.”

Foto: Elzbieta Sekowska / Shutterstock.com

“Het waren andere tijden”, mijmert Joop. “Ik vertel mijn kleinkinderen weleens dat ze toen geen looprichting hadden in binnensteden, winkels, pretparken en dierentuinen. Je ziet hun ogen dan echt wijd openstaan van ongeloof. Vroeger zaten we in mijn boerderij gewoon met 12 vrienden aan tafel bier te drinken tot we de stad ingingen. Geloof het of niet, maar vroeger was dat heel normaal.”

 
Deel dit artikel: