19 ℃

HILARISCH: Jonge grappenmaker doet met zelfverzonnen partij stiekem mee aan de verkiezingen

HILARISCH: Jonge grappenmaker doet met zelfverzonnen partij stiekem mee aan de verkiezingen
Foto: YT CC

AMSTERDAM - Een hilarische stunt, tot in de puntjes voorbereid. Met een zelfbedachte “politieke partij” slaagde influencer Daniël van Duijn erin om stiekem deel te nemen aan de verkiezingen.

Uit pure verveling richtte Daniël een zogenaamde politieke partij op met de naam ‘Lef’. “In ons partijprogramma staan allerlei gekke ideeën, zoals een basisinkomen van 1550 euro per maand voor iedere Nederlander en een vierdaagse werkweek. Hahaha! Totaal onhaalbare onzin natuurlijk. Ik dacht nog: ze zullen toch wel snappen dat het een grap is? Maar de Kiesraad trapte er met open ogen in. Hilarisch!”, giert Daniël.

De grap liep aardig uit de hand, want Daniël komt nu in 12 provincies daadwerkelijk op het stembiljet. Daniël heeft zijn haar keurig geknipt en de website van de partij oogt professioneel. Wie niet beter weet, zou best kunnen denken dat het hier gaat om een échte politieke partij.

Verwacht Daniël dat hij een zetel in de Tweede Kamer krijgt? “Hahahahahahaha! Dat zou wat zijn hè?”, buldert hij. “Nee, ik denk niet dat mensen echt op mij gaan stemmen, maar voor mij is de grap nu al geslaagd.”

 
Deel dit artikel: