23 ℃

Johan werd op zijn 50ste te vondeling gelegd

Johan werd op zijn 50ste te vondeling gelegd
Foto: Creative Family / Shutterstock.com

ASTEN - Bij vondelingen wordt vaak gedacht aan baby’s. Toch zijn er ook volwassenen die dit overkomt. Johan de Keipel uit Asten werd zestien jaar geleden te vondeling gelegd.

Elk jaar worden in ons land zo’n vier volwassenen te vondeling gelegd. Achter elk geval zit een tragisch verhaal dat vrijwel nooit het nieuws haalt. Johan, inmiddels 66 jaar, hoopt dat dit verandert. Hij was 50 toen hij werd achtergelaten in een portiek in Helmond. “Geen briefje erbij, niks”, vertelt hij.

Hoe lang Johan in het portiek heeft gelegen, weet hij niet precies: “Een paar uur, misschien de hele nacht. Ik kan me wel herinneren dat ik het koud had. Op een gegeven moment liepen er twee surveillerende agenten langs. Zij hebben me uiteindelijk gevonden.”

Nadat zijn vondst werd Johan in een pleeggezin geplaatst: “Een vrouw van 61, pas weduwe. Zij heeft me heel goed opgevangen. Ik zie haar nu als mijn échte vrouw. Ik noem haar ook gewoon ‘schat’. Maar natuurlijk zit ik nog wel met veel vragen: Waarom? Waarom ik? Waar is mijn biologische vrouw nu?”

 
Deel dit artikel: