19 ℃

Johan (84) springt vanuit stilstand 7 meter hoog na boosterprik

Foto: Andre Muller / Ljupco Smokovski / Shutterstock.com

De zogenoemde boosterprik lijkt inderdaad gunstig voor ouderen. De 84-jarige Johan Kruierhaven uit Meppel blijkt na ontvangst van zijn boosterprik veel van zijn oude fitheid te hebben hervonden.

Wie Johan tegenkomt, snapt direct waarom het herhaalvaccin een ‘boosterprik’ wordt genoemd. De prestaties van de hoogbejaarde Drent zijn zonder overdrijven indrukwekkend te noemen. “Voorheen had ik versleten knieën en moeite met lopen. Maar na de boosterprik spring ik met gemak zeven meter hoog, vanuit stilstand”, zegt hij trots.

Omdat we hem niet geloven, laat Johan zien wat hij kan. Ogenschijnlijk zonder enige moeite springt hij tot ver boven de populieren langs de Nijeveenseweg. “Zonder boosterprik had ik dit nooit gekund”, zegt hij. “Ik ben een heel nieuwe Johan geworden. Een atletische, fittere Johan dan ik ooit was. En dat op mijn leeftijd!”

Twee jonge vrouwen fietsen langs en kijken geïnteresseerd naar Johans sterke lijf. Ze zeggen niets, maar de seksuele spanning is voelbaar. Johan rent er snel achteraan.

 
Deel dit artikel: