Crisismanager nodig:

Johan Remkes wordt nieuwe voorzitter Tweede Kamer

Johan Remkes wordt nieuwe voorzitter Tweede Kamer
Foto: Dutchmen Photography / Shutterstock.com

De Tweede Kamer heeft in gezamenlijkheid besloten om Johan Remkes te benoemen als nieuwe voorzitter. Volgens alle Kamerleden is crisismanager Remkes de enige die een eind kan maken aan de voortslepende ellende rond het voorzitterschap.

Remkes zal per direct de voorzittershamer over nemen. Deze verrassende stap is genomen nadat de huidige voorzitter Vera Bergkamp en de oud-voorzitter Khadija Arib in een onverkwikkelijke bitchfight terecht zijn gekomen. De leden van de Tweede Kamer hebben geen vertrouwen in een goede afloop. Zoals gebruikelijk in crisissituaties wordt Johan Remkes ingeschakeld.

Voor Remkes komt deze klus als geroepen: “Aanstaande woensdag presenteer ik mijn rapport over de aanpak van de stikstofproblemen van het kabinet. Ik was toch even bang dat ik op mijn leeftijd zonder baan zou komen te zitten, maar daar hoef ik me gelukkig geen zorgen meer over te maken. En dat is een pak van mijn hart. In dit gave land gaat zelden iets fout, dus voor een politiek crisismanager is over het algemeen weinig werk.”

 
Deel dit artikel: