Johan Remkes (72) kreeg na zijn stikstofrapport slechts een doosje Merci

Johan Remkes (72) kreeg na zijn stikstofrapport slechts een doosje Merci
Foto: YT CC

Maandenlang werkte Johan als stikstofbemiddelaar voor de Rijksoverheid. Woensdag presenteerde hij zijn eindrapport. Maar het was niet de afsluiting waarop hij had gehoopt. 

Een paar jaar geleden zou Johan eigenlijk al stoppen in de politiek. Maar omdat er dringend behoefte was aan een bemiddelaar, besloot hij toch bij te springen. Woensdagmiddag presenteerde hij dan echt zijn eindrapport. Maar het bedankje na afloop was op z’n minst karig te noemen.

Geen groots feest, geen handje of een leuke afscheidsspeech. Johan moest het doen met een doosje Merci en een cadeaubon van een tientje. “Ze zijn aan de deur geweest, maar omdat ik op dat moment mijn presentatie stond te geven en dus niet thuis was, hebben ze het doosje Merci door de brievenbus gedaan”, zegt Johan met lichte teleurstelling in zijn stem.

Naar aanleiding van de ontstane ophef over het minimale bedankje kijkt het kabinet of er alsnog een passend afscheid mogelijk is.  Maar of Johan daar zin in heeft? De 72-jarige bemiddelaar wil geen receptie: “Nee, gewoon even iets leuks. Iets persoonlijks. Een leuk briefje of zo.”

 
Deel dit artikel: