Johan Derksen (68): “Hij heeft onze goede naam besmet”

Foto: Stephm2506 / Shutterstock.com / YT CC

Nederland telt 18 miljoen inwoners en minstens 581 van hen heten Johan Derksen. Zij lijden flinke imagoschade door de ophef rond de gelijknamige televisiepersoonlijkheid. 

De 68-jarige Johan Derksen uit Glanerbrug is woedend op zijn beroemde naamgenoot. “Hij kapt gewoon met zijn televisiewerk en we horen nooit meer iets van die man. Maar andere Johan Derksens, zoals ik, kunnen niet zomaar stoppen. Wij moeten nog door met die naam”, aldus Johan Derksen.

Net als veel andere Johan Derksens vreest Johan Derksen dat zijn naam voorgoed kapotgemaakt is: “Kijk, ik heb me altijd respectvol gedragen naar vrouwen. Nooit met kaarsen gerommeld of zoiets. En dan gebeurt dit. Hoe kan ik me nu nog ergens vertonen? Vrouwen vertrouwen me niet meer. Ze gaan toch denken: ‘ja, maar jij bent óók een Johan Derksen’. En dat begrijp ik.”

Johan Derksen vindt dat Johan Derksen beter had moeten nadenken voordat hij zijn walgelijke verhaal op televisie vertelde: “Johan Derksen moet zich realiseren dat nog honderden andere mannen met die naam door het leven moeten. Hij heeft ons meegesleurd in zijn val. Dat is het probleem van zo’n vaak voorkomende naam. Het is anders als je bijvoorbeeld Marco Borsato heet. Daarvan is er maar één teveel.”

 
Deel dit artikel: