17 ℃

Joey (17): “Spelen met organen is echt supervet!”

De zomervakantie breekt aan. Veel jongeren nemen een vakantiebaantje om wat extra geld te verdienen. Joey Botterse (17) is net geslaagd voor het VMBO. Deze zomer verdient hij bij als hartchirurg.

Foto: iStockPhoto – Getty Images – Kadmy

Joey twijfelde geen moment, toen hij door zijn oom werd gevraagd om te helpen in de operatiekamer. “Ik zit niet graag de hele dag op een saai kantoor of zo. Ik ben veel liever met mijn handen bezig”, zegt hij. “Hier mag ik zes weken lang rotzooien met organen. Vooral het bloed spreekt me erg aan. Vanmiddag zat het tot aan mijn ellebogen. Supervet.”

Het werk dat hij moet doen is volgens Joey niet zo ingewikkeld. “Hartchirurgie is veel makkelijker dan mensen denken. Vanmorgen heb ik een bejaarde man gedotterd en dat ging best goed, voor een eerste keer. Hij was bijna dood, maar dankzij mij heeft hij weer een klein kansje. Dat geeft wel een kick ja.”

Wil Joey na zijn schooltijd ook als hartchirurg aan de slag? “Nee joh, dat is niks voor mij. Dit is gewoon een vakantiebaantje voor het geld. Na de zomervakantie begin ik op het ROC. Ik wil later banketbakker worden.”

 
Deel dit artikel: