22 ℃
Plankenkoorts

Jezus zenuwachtig voor The Passion: “Ik laat me nog liever kruisigen”

Foto: Peter van der Sluijs / Wiki Commons CC BY-SA 30

Donderdagavond is het jaarlijks terugkerende Bijbelse televisiespektakel The Passion te zien. Jezus heeft laten weten zenuwachtig te zijn voor zijn rol. Volgens de Verlosser is gekruisigd worden minder erg dan live optreden voor een miljoenenpubliek.

The Passion wordt voor de 12e keer live uitgezonden op televisie. Vanuit Doetinchem wordt de moord op Jezus op luchtige wijze nagespeeld. Toch heeft Jezus in een interview in Het Dagblad laten weten dat hij nog net zo zenuwachtig is als 12 jaar geleden: “Ik kan over het water lopen, water in wijn veranderen en zieken genezen, maar ik ben absoluut geen acteur. Ik zweet peentjes als ik eraan denk dat een miljoen mensen mij via de beeldbuis een liedje van Dries Roelvink zien en horen zingen.”

Jezus zegt zich leukere dingen te kunnen voorstellen dan spelen in The Passion: “Kijk, het is natuurlijk voor het goede doel en dus zeg ik jaarlijks weer ja tegen het lichtvoetige theaterstukje. Ik wil de goede boodschap van mijn dood met liefde verkondigen, maar verder doe ik het absoluut niet voor mijn lol. Ik heb duizend keer liever dat ze spijkers in mijn voeten slaan dan dat ik moet optreden voor een groot publiek. Plankenkoorts, denk ik. Maar helaas komt de gelovige niet meer naar Jezus en dus zal ik naar de gelovigen moeten komen, ook al is dat voor mij niets minder dan de hel. We gaan zo eerst even met 13 man een hapje eten.”

 
Deel dit artikel: