Nieuwspaal bedreigd na artikel over geweld Urk

©

Nieuwspaal heeft ernstige bedreigingen ontvangen naar aanleiding van een artikel over de gewelddadigheden rond de Sionskerk in Urk.

Zondag werden rond de kerk journalisten aangevallen door boze kerkgangers. Nieuwspaal-redacteur Ralph Posset schreef naar aanleiding hiervan een satirisch artikel met de titel ‘Jezus dreigt Pasen te boycotten vanwege gewelddadige christenen Urk’. Daarop ontving de redactie van Nieuwspaal scheldkanonnades meerdere serieuze dreigementen uit christelijke hoek. Nieuwspaal werd door zo’n 15 personen via WhatsApp en telefonisch gesommeerd het artikel te verwijderen, anders zouden de dreigers ‘een bakkie komen doen’ op de redactie.

De koffie is hier heerlijk, maar daar is het deze lieden vast niet om te doen. Hoewel het ‘slechts’ gaat om een satirisch artikel, nemen we de bedreigingen zeer serieus. We zien persvrijheid en vrijheid van meningsuiting als belangrijke waarden in ons land, maar de veiligheid van onze redactie staat voorop. Daarom hebben we helaas moeten besluiten om het artikel te verwijderen. Kennelijk is een overduidelijk komisch bedoeld artikel al voldoende om de Urkers in woede te laten ontsteken.