29 ℃

Jeugdsentiment: Facebook blijkt nog steeds te bestaan

Foto: Camilo Concha / Shutterstock.com

De ouderen onder ons zullen het waarschijnlijk nog wel kennen: Facebook. Vroeger zat je urenlang te scrollen door berichtjes en advertenties die het Amerikaanse bedrijf voor je had geselecteerd. Techjournalist Dando Nastelijn ontdekte dat Facebook nog steeds bestaat!

Facebook kende ooit miljarden gebruikers. Het platform verzamelde stiekem privacygevoelige informatie en vertoonde alleen berichten als daar genoeg voor was betaald. Het tegenovergestelde van vrije media dus. Nu is dat natuurlijk al lang achterhaald. Met een zogeheten ‘browser’ kun je de meeste websites tegenwoordig rechtstreeks bezoeken, zonder overbodige tussenkomst van Facebook.

Techjournalist Dando Nastelijn ontdekte dat Facebook desondanks nog steeds bestaat. “Ik las ergens dat Facebook weer in de lucht zou zijn. Eerst dacht ik dat het een grap was, maar het blijkt inderdaad te kloppen”, zegt hij stomverbaasd. “Het platform ziet er nog bijna hetzelfde uit als toen het populair was.”

Het is bijna niet voor te stellen, maar op Facebook is nog altijd een handjevol fanatieke gebruikers actief. Eén van hen is Nel Prinssens (87). “Voor mij is het puur jeugdsentiment”, vertelt ze. “Gedachteloos door de advertenties scrollen en kijken wat je van het algoritme mag zien. Net als vroeger. Héérlijk.”

 
Deel dit artikel: