19 ℃

Jeugdafdeling FDF gaat stoep blokkeren

Jeugdafdeling FDF gaat stoep blokkeren
Foto: Lolostock / Shutterstock.com

STRIELWOUDEN - Ook de jeugdafdeling van Farmers Defence Force heeft voor de komende week harde acties aangekondigd. De jeugdafdeling, die is bedoeld voor aankomende boeren in de leeftijd van 0 tot 12 jaar, wil onder meer fietspaden en trottoirs gaan blokkeren.

“Niet alleen de volwassen boeren gaan keihard actievoeren, ook voor de kinderen hebben we allerlei ontwrichtende activiteiten georganiseerd”, zegt melkveehouder Tonny van Dreumel uit Strielwouden. “Het boerenbedrijf wordt meestal van vader op zoon doorgegeven. Daarom is het zo belangrijk dat wij onze kinderen al op jonge leeftijd leren wat er allemaal bij het boerenleven komt kijken.”

Van Dreumel wijst naar zijn zoontje Stijn, die schreeuwend op zijn speelgoedtrekker over het erf rijdt. “Hij wil later ook boer worden”, zegt de trotse vader. “Hij weet al precies hoeveel minuten na de geboorte je een kalfje weghaalt bij de moederkoe en hoe je een varkensstaartje wegbrandt. Hij wordt later vast een goede boer. Hij is pas 3, maar hij is nu al heel erg boos. De komende week ga ik hem leren hoe je een weggetje blokkeert en hoe je iemand bedreigt als je je zin niet krijgt.”

 
Deel dit artikel: