Jesse Klaver waarschijnlijk toch in kabinet, ministerie van Spek en Bonen in de maak

Foto: Dutchmen Photography / Shutterstock.com

Het was al duidelijk dat het nieuw te formeren kabinet meer ministeries dan ooit zal hebben. Langzamerhand sijpelt er steeds meer informatie over deze nieuwe ministeries naar buiten. Eén van de meest verrassende ministeries zal het ministerie van Spek en Bonen worden, dat speciaal wordt opgetuigd om Jesse Klaver tevreden te houden.

De vier partijen die het nieuwe kabinet gaan vormen doen er alles aan om een zo breed mogelijk draagvlak te creëren. Speciaal daarvoor hebben de partijleiders van ChristenUnie, CDA, D66 en VVD hun koppen bij elkaar gestoken om een ministerie op te tuigen dat op het lijf van Jesse Klaver is geschreven. Het ministerie van Spek en Bonen lijkt een schot in de roos te zijn. De GroenLinks-leider heeft laten weten ‘superduper blij’ te zijn met deze enorme kans.

Volgens D66-leider Sigrid Kaag is het niet meer dan logisch dat Jesse Klaver ook wordt betrokken bij een nieuw kabinet: “De steun van GroenLinks is essentieel voor het slagen van onze gewenste nieuwe bestuurscultuur. Vooral hun zetels in de Eerste Kamer hebben we keihard nodig. En dus is een concessie van onze kant logisch. Klaver gaat de komende jaren allesbepalend zijn als het gaat over de afmetingen van teddyberen en de gewenste kleur van een aubergine. Hij weet dat het voor alle andere bewindslieden een harde dobber is dat ze op dat terrein niets meer te zeggen hebben. Het is dan ook terecht dat Jesse heel blij en trots is met deze cruciale post in ons kabinet.”

 
Deel dit artikel: