18 ℃

Jesse Klaver mocht opblijven voor verkiezingen

GroenLinks-lijsttrekker Jesse Klaver mocht woensdagavond langer opblijven om op de verkiezingsuitslagen te wachten. Dat had zijn moeder beloofd. De jonge lijsttrekker mocht zelfs een feestje geven.

Foto: YT CC – Nieuwspaal

Zoals alle jongens van zijn leeftijd moet Jesse Klaver doordeweeks op tijd naar bed. Maar voor verkiezingsavond maakte zijn moeder een uitzondering. “Jesse zeurde al de hele week. Het was natuurlijk best een spannende avond voor hem. Eigenlijk moet hij om negen uur naar bed, maar nu mocht hij extra lang televisiekijken”, zegt zijn moeder.

Jesse had zijn beste vriendjes uitgenodigd om met hem mee te kijken. “Hij maakte er echt een feestje van. We hadden chips en cola gehaald”, lacht zijn moeder. “We hebben natuurlijk wel een paar afspraken met hem gemaakt. Tijdens een reclameblok poetste Jesse alvast zijn tanden. En het laatste stukje keek Jesse in zijn pyjama op de bank.”

Om half twaalf ging Jesse doodmoe naar bed. Zijn eikeltjespyjama past bij het dekbedovertrek. “Hij mocht nog best wat langer opblijven hoor, maar zijn oogjes vielen vanzelf dicht”, fluistert zijn moeder, terwijl ze zachtjes de deur van zijn slaapkamertje sluit.

 
Deel dit artikel: