15 ℃

Jesse Klaver biedt excuses aan: “Ik had Baudet nooit een politieke vraag mogen stellen”

Jesse Klaver biedt excuses aan: “Ik had Baudet nooit een politieke vraag mogen stellen”
Foto: Dutchmen Photography / Jeroen Meuwsen Fotografie / Shutterstock.com

DEN HAAG - Jesse Klaver ligt zwaar onder vuur door zijn brutale bejegening van FVD-leider Thierry Baudet. Inmiddels heeft Klaver zijn excuses aangeboden.

GroenLinks-PvdA-politicus Jesse Klaver stelde in de Tweede Kamer totaal tegen het protocol in meerdere politieke vragen aan FVD-leider Thierry Baudet. Door deze brutaliteit werd Klaver volkomen terecht bedreigd door Baudet. De hele Kamer applaudisseerde dan ook minutenlang toen Baudet met priemende vinger en grote pupillen blafte dat hij Klaver op ‘zijn bek zou slaan’.

Parlementair verslaggever Xavier Vulpen staat nog na te trillen als hij vertelt over de grove manier waarop Klaver alle democratische waarden aan zijn laars lapte: “Voor iedere aanwezige kwam de onbeschaamdheid van Jesse Klaver als een donderslag bij heldere hemel. Alsof het de normaalste zaak van de wereld is begon hij allerlei politieke vragen te stellen aan Baudet. Een gotspe! Het is dan ook logisch dat Klaver vandaag zijn oprechte excuses aanbood aan Baudet, maar of dat zijn politieke loopbaan nog kan redden is de vraag.”

 
Deel dit artikel: