17 ℃

“Je kon duidelijk voelen dat Willem-Alexander achter de stuurknuppel zat”

Foto: M101Studio / Shutterstock.com

Feyenoord-supporters die woensdagmiddag van Schiphol naar Praag vlogen, hadden een bijzondere piloot aan boord. Niemand minder dan koning Willem-Alexander zat woensdagmiddag achter de stuurknuppel.  Sommige passagiers konden duidelijk voelen dat het vliegtuig werd bestuurd door de koning.

Koning Willem-Alexander is bevoegd om een Boeing 737 te besturen. Om zijn vlieguren op peil te houden, kruipt hij regelmatig achter het stuur bij KLM. Zo ook bij de vlucht die Feyenoord-supporters naar Praag bracht, waar hun club donderdag tegen Slavia speelt. De meeste passagiers wisten van niets, maar Rogier Stickel kon duidelijk merken dat de koning vloog.

“We stonden stil op de startbaan en ineens gaf de piloot vol gas. Toen wist ik: aha! Dat is de koning!”, zegt Stickel, die regelmatig met KLM vliegt. “Willem-Alexander heeft een opvallende vliegstijl. Hij klapt bijvoorbeeld altijd het landingsgestel uit als we er bijna zijn. Zo is ‘ie.”

“Ook aan de stewardessen kon je merken dat de koning vloog”, vervolgt Stickel. “Die waren er natuurlijk ook niet gerust op. Ze lieten voor de vlucht even zien waar de nooduitgangen zijn. Gewoon voor de zekerheid. Ik snap dat.”

 
Deel dit artikel: