29 ℃

Je kind straffen met elektrosokjes… Werkt het?

In Amerika zijn ze een ware hype. Ook in Nederland gebruiken steeds meer ouders elektrosokjes om hun kinderen te corrigeren. Is 230 volt wel voldoende om je kind te straffen? Wij vroegen het aan de deskundige.

elektrosokjesMyra Handley is verbonden aan de European Parenting Board en razend enthousiast over de elektrosokjes. “Het kind heeft de sokjes altijd aan, waardoor wangedrag snel gecorrigeerd kan worden. De ouder hoeft alleen maar op knop te drukken om een stevige schok uit te delen. Zo koppelt het kind wangedrag direct aan pijn. Zo’n schok zorgt soms wel voor blaren, of kortstondig hartfalen. Gebruik de knop dus alleen als het echt nodig is”, aldus Handley.

Diane Koningsveld gebruikt de elektrosokjes voor haar dochter. “Naomi was altijd een lastig kind. Nu ze elektrosokjes draagt, luistert ze veel beter. Soms gebruiken we de sokjes ook voor de lol hoor. Mijn man moeten erg lachen om haar verbaasde gezichtje, als we haar zomaar een opflikker geven”, vertelt Diane. “En ze gaat er zo leuk van dansen.”

 
Deel dit artikel: