13 ℃

Je kind vol op de mond kussen… mag dat?

Er is een enorme discussie losgebarsten rond het zoenen van kinderen. De meeste ouders houden het bij een zoentje op de wang, maar sommige ouders kussen hun kind vol op de mond. Mag dat eigenlijk wel? 

je-kind-zoenenAanleiding voor de discussie was een foto die celebrity Victoria Beckham plaatste op Instagram. Daarop is te zien hoe Victoria haar dochter Harper vol op de mond zoent. Phaedra Werkhoven, zelf moeder van vier kids, krijgt er een wee gevoel van in haar buik. “Het is een zoenpose, geen vluchtig kusje. Zou het een snelle kus zijn, dan is er wat mij betreft niets vunzigs aan”, schrijft ze in het AD.

Fiona Wissiling is alleenstaande moeder van Emma (7). “Ik begrijp de ophef niet”, zegt ze schouderophalend. “Voor het slapen gaan zoen ik mijn dochter gewoon op de mond. Daar is niets mis mee. Ze moet immers toch leren hoe dat moet.”

Volgens jurist Mr. Paul Nafta is de wet op dit gebied onduidelijk. “Juridisch gezien is het zoenen van kinderen op de mond niet nadrukkelijk verboden. Vanzelfsprekend zijn seksuele handelingen met kinderen strafbaar en wat mij betreft valt dit daar ook onder. Ik zou er niet graag voor bij de rechter staan”, zegt de jurist. “Zelf geef ik mijn kinderen liever een hand.”

 
Deel dit artikel: