14 ℃

De trend dit jaar… je hele kerstdiner uit de frituurpan

Foto: Evgeny Karandaev / Shutterstock.com / Nieuwspaal

Door de lockdown kun je dit jaar niet naar een restaurant voor je kerstdiner. Maar zelf een kerstdiner bereiden is veel werk. Je staat uren in de keuken en na afloop heb je bergen met afwas. Gelukkig kant het ook anders. Steeds meer mensen flikkeren alles in de frituurpan.

Ooit werd de frituurpan uitsluitend gebruikt door mensen die te lui waren om te koken. Nu is de frituurpan weer helemaal hot. Frituren mág weer! Het is dus geen wonder dat ook het kerstdiner uit de frituurpan komt.

Chefkok Antoine Delarouge legt uit: “Traditionele kerstgerechten, zoals kalkoen en konijn, zijn eigenlijk helemaal niet lekker. Daarom eten we ze bijna nooit. Je gezinsleden hebben veel liever een smakelijk hapje uit de frituurpan.”

Volgens Delarouge is een geheel gefrituurd kerstdiner niet moeilijk. “Begin met een smakelijke mexicano als voorgerecht. Het hoofdgerecht bestaat uit twee parallel geplaatste frikandellen, royaal overgoten met Zaanse mayonaise. Zeer feestelijk! Heb je liever iets oosters? Denk dan eens aan een bamischijf.”

Sluit het diner in stijl af met een portie gefrituurd roomijs mét gefrituurde slagroom. Zeker weten dat daar nog lang over wordt nagepraat. Houd wel enige afstand tot de frituurpan.

 
Deel dit artikel: