13 ℃

Je collega’s een gelukkig nieuwjaar tongzoenen… hoe hoort het eigenlijk?

Je collega’s een gelukkig nieuwjaar tongzoenen… hoe hoort het eigenlijk?
Foto: sylv1rob1 / Shutterstock.com

Als je in het nieuwe jaar weer op je werk komt, word je door veel collega’s begroet met een nieuwjaarstongzoen. Dat is natuurlijk prima, maar hoe houd je een tongzoen zakelijk?

“Je brengt jaarlijks honderden uren door met je collega’s en je kent elkaar goed. Vanzelfsprekend wens je elkaar dan een gelukkig nieuwjaar met een tongzoen”, legt etiquette-expert Marlène Chateaux uit. “Toch zie je nog vaak dat collega’s het houden bij een laf kusje op de wang. Dat is natuurlijk erg afstandelijk en tamelijk onbeleefd.”

“Je begint natuurlijk met de beste wensen”, legt Chateaux uit. “Dan maak je zachtjes contact met zijn lippen. Open je mond een beetje en geef een voorzichtig likje met je tong over de lippen van je collega. Je collega opent zijn mond nu ook een beetje. Duw nu zachtjes een beetje met jouw tong tegen de tong van je collega. Jullie tongen strelen elkaar. Na de tongzoen wens je elkaar een gelukkig nieuwjaar en ga je door naar de volgende. Op die manier houd je het zakelijk en professioneel.”

 
Deel dit artikel: