19 ℃

Jayden (6) staakt ontwikkeling pakketreizen naar Mars

Foto: MakeStory Studio / Pitamaha / Shutterstock.com

De ontwikkeling van de geplande massareizen naar Mars door de 6-jarige Jayden Pruym uit Almere wordt voor onbepaalde tijd gestaakt. Dit heeft zijn vader Emiel laten weten. De reden voor het stopzetten is dat de reizen op korte termijn geen onderdeel kunnen gaan uitmaken van experimenten zoals Fieldlab.

Met het maken van een tekening van een ruimteschip gaf Jayden vanochtend het startsein voor een project om op grote schaal mensen via pakketreizen naar Mars te brengen. Schijnbaar krijgt het project echter geen toestemming van het RIVM en het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat als testproject waarbij mensen vooraf op corona worden getest.

Zijn vader legt teleurgesteld uit: “Het had zo mooi kunnen zijn. Er wordt door de NASA al miljarden uitgegeven aan onderzoek naar bemande marsreizen. Mijn zoon had met dit project veel mensen supergoedkoop op deze rode planeet kunnen krijgen. We hadden morgenochtend gelijk het benodigde investeringsbedrag kunnen gaan ophalen en ’s middags de technologie kunnen verfijnen. Maar ja, zo weet de overheid innovatie weer eens lekker de nek om te draaien.”

 
Deel dit artikel: