23 ℃

Jasper (48) ziet gat in de markt en opent ‘All You Can’t Eat’-restaurant

Jasper (48) ziet gat in de markt en opent ‘All You Can’t Eat’-restaurant
Foto: Wavebreakmedia / Kotema / Seregam / Shutterstock.com

Het is voor de 48-jarige Jasper Raven een bijzondere dag. De horecaondernemer opent namelijk officieel de deuren van zijn ‘All You Can’t Eat’-restaurant in Oegstgeest. Jasper hoopt met deze gloednieuwe formule uit te dragen dat de kwaliteit van het gerecht belangrijker is dan de kwantiteit.

“De huidige maatschappij draait in mijn optiek om gulzigheid, haastigheid en kwantiteit, en helaas valt het mij op dat ook de horecawereld hier al enkele jaren vatbaar voor is”, legt Jasper uit. “Omdat mijn vorige restaurant ook zijn successen dankte aan deze kapitalistische waarden, durfde ik het nooit aan om mijn bedrijfsplan aan te passen. Totdat ik twee jaar geleden voelde dat mijn principes zwaarder begonnen te wegen dan mijn winst. Ik besloot mijn restaurant te verkopen, ging brainstormen en na enkele dagen had ik met ‘All You Can’t Eat’ mijn eurekamoment te pakken.”

Jasper is van mening dat gasten in zijn restaurant meer stil zullen staan bij wat zij voorgeschoteld krijgen en meer aandacht zullen schenken aan de textuur en presentatie van de gerechten. “Kijk en voel bewust, dan geniet je veel meer van een voorgerechtje als fietsspaken geserveerd op een bedje van karton en lijm, of van een klassiek hoofdgerecht dat bestaat uit stukjes spijkerbroek, vulpennen en tl-lampen met een vleugje afgedankt matras.” Jasper benadrukt dat alle ‘All You Can’t Eat’-gerechten ook een vegetarische variant hebben.

 
Deel dit artikel: