16 ℃
Teleurgesteld:

Jasper (26) was niet uitgenodigd voor verjaardag koning Willem-Alexander

Jasper (26) was niet uitgenodigd voor verjaardag koning Willem-Alexander
Foto: fizkes / Shutterstock.com

Na een wilde Koningsnacht in Groningen wilde Jasper Meerink (26) graag met zijn vrienden de festiviteiten een vervolg geven. Helaas gaat die vlieger niet op, althans, niet voor Jasper. Hij was namelijk niet uitgenodigd voor het verjaardagsfeestje van de koning.

“Toen ik mijn roes had uitgeslapen en naar beneden liep, zag ik op de deurmat een plechtige brief liggen die aan mij was gericht”, vertelt Jasper. “Gespannen opende ik de envelop, las ik de inhoud en kwam ik erachter dat de koning mij er niet bij wil hebben op zijn verjaardagsfeestje.”

In de brief liet de koning aan Jasper weten dat het niet per se iets persoonlijks was, maar dat er op een verjaardag nu eenmaal keuzes moeten worden gemaakt. “Er komen naar schattig al zo’n 15 miljoen mensen mijn 56e verjaardag vieren. Als ik heel het land uitnodig, kan de veiligheid – en dus ook jouw veiligheid – niet gegarandeerd worden”, viel in de brief onder meer te lezen.

Jasper neemt het echter wél persoonlijk op en gelooft dat er meer speelt dan louter het veiligheidsargument: “In de 8e alinea lees ik dingen als ‘hoe goed kennen we elkaar nou echt?’ en ‘wanneer was de laatste keer dat ik bij jouw verjaardag welkom was?’, dus ik vermoed toch een beetje oud zeer.”

 
Deel dit artikel: