17 ℃

Jan des Bouvrie overleden

Foto: Olaf Springveld / Wikiportret.nl / Wiki Commons CC

In zijn woonplaats Naarden is interieurontwerper Jan des Bouvrie overleden. 

Des Bouvrie geldt als een van de beroemdste en meest invloedrijke interieurontwerpers van onze tijd. Hij studeerde aan de prestigieuze Rietveld Academie in Amsterdam. Hierna werkte hij enige tijd in de meubelzaak van zijn ouders.

In Het Gooi richtte hij interieurwinkel Het Arsenaal op. Zijn naam werd een heus handelsmerk en hij werkte samen met verschillende fabrikanten. De kleur wit domineerde de ontwerpen van Des Bouvrie. Onder zijn invloed veranderden de Nederlandse huiskamers van donkerbruin naar ruimtelijk en licht.

Jan des Bouvrie verscheen regelmatig in televisieprogramma’s en bereikte daardoor de status van bekende Nederlander. Mijn zijn ontwerpen vergaarde hij grote rijkdom en die liet hij graag zien. Hij reed in dure auto’s en verzamelde zeer waardevolle kunstwerken.

In 2010 raakte Des Bouvrie betrokken bij een grote vastgoedfraudezaak. Zijn bedrijf zou belasting hebben ontdoken, maar Des Bouvrie zou daar zelf niet van op de hoogte zijn geweest. Door een schikking met het Openbaar Ministerie wist hij een rechtszaak te voorkomen.

Jan des Bouvrie was al enige tijd ziek. Hij werd 78 jaar.

 
Deel dit artikel: