23 ℃

James Buchanan mogelijk vervanger van Joe Biden bij Amerikaanse presidentsverkiezingen

James Buchanan mogelijk vervanger van Joe Biden bij Amerikaanse presidentsverkiezingen
Foto: Public Domain

WASHINGTON - De Democratische Partij overweegt om niet Joe Biden, maar James Buchanan naar voren te schuiven bij de Amerikaanse presidentsverkiezingen in november. De meeste Democraten zien in Buchanan een betere kandidaat dan in Biden.

De laatste weken zijn er steeds meer zorgen over de mentale gezondheid van Joe Biden. Tijdens een belangrijk verkiezingsdebat kwam Biden onlangs moeilijk uit zijn woorden en maakte hij een verwarde indruk. Steeds meer partijgenoten vragen zich af of de 81-jarige Biden een volgende termijn als president nog wel aan kan. De Democraat James Buchanan zou in betere conditie zijn.

Ook Jaime Harrison, partijvoorzitter van de Democraten, zou graag zien dat James Buchanan voor de komende verkiezingen wordt opgegraven: “Buchanan is een man met ruime politieke ervaring. Hij was tussen 1857 en 1861 ook al president. Wat mij betreft is hij de juiste kandidaat om met Trump de strijd aan te binden. Dat Buchanan al in 1868 is overleden, doet daar niets aan af.”

Foto: Jonah Elkowitz / Shutterstock.com

James Buchanan en de andere Democratische presidentskandidaat Joe Biden

Mocht Buchanan de verkiezingen winnen, dan wordt hij de eerste Amerikaanse president die na zijn overlijden is herkozen. “Het feit dat hij al ruim honderdvijftig jaar dood is, zie ik juist als een voordeel. Daardoor kan hij minder schade aanrichten voor de partij dan Biden nu doet”, aldus de partijvoorzitter. “Natuurlijk is de heer Buchanan in vergaande staat van ontbinding, maar dat geldt ook voor de andere kandidaten.”

 
Deel dit artikel: