16 ℃

Jaarwisseling gemoedelijk verlopen

Ons land heeft een rustige jaarwisseling achter de rug. In de grote steden vonden enkele vechtpartijen plaats, maar die verliepen volgens de politie in een gemoedelijke sfeer.

Foto: Bumble Dee / Shutterstock.com

In Den Haag gingen relschoppers gezellig met elkaar op de vuist. Een cameraman van RTL werd daarbij gemoedelijk bekogeld met vuurwerk. In Arnhem stortte een balkon voorzichtig in. Drie feestvierders raakten daarbij gemoedelijk gewond.

Ook de hulpdiensten spreken van een “veelal gemoedelijke sfeer”. Medewerkers van de brandweer en ambulancediensten werden bijna overal correct en vriendelijk mishandeld. In Roosendaal schoot de politie een man neer die vermoedelijk een vuurwapen had, maar hij reageerde sportief.

Het aantal vuurwerkslachtoffers viel mee. In Borne raakte een 20-jarige man een vinger kwijt en raakte een 7-jarig jongetje gewond aan zijn hoofd. Ze zijn gemoedelijk naar het ziekenhuis gebracht. In het Oogziekenhuis Rotterdam werden vuurwerkslachtoffers gastvrij ontvangen. Acht mensen werden in een gemoedelijke sfeer behandeld.

 
Deel dit artikel: