Jaap Elders: “Omtzigt krijgt mijn functie niet!”

Foto: Mangostar / Shutterstock.com / Wiki Commons CC

Er heerst totale verontwaardiging rondom het proces van kabinetsformatie. En niet alleen binnen de Haagse politiek of bij Pieter Omtzigt zelf. Ook de 63-jarige ambtenaar Jaap Elders vraagt zich af waarom hij zijn functie zou moeten afstaan aan de CDA-politicus.

Op de weinig verborgen formatienotitie van verkenner Kajsa Ollongren was duidelijk te lezen: ‘Positie Omtzigt. Functie Elders’. Wie verantwoordelijk is voor deze uitspraak en naar aanleiding van welk gesprek deze aantekening is gemaakt, is vooralsnog onduidelijk. Elders zelf moest het plan via de media vernemen.

“Belachelijk, deze gang van zaken”, aldus de heer Elders, al zeventien jaar lang Waarnemend Functionaris Quasi-Secundaire Persoonsgegevens bij de gemeente Meppel. “Met mij is helemaal niet besproken dat iemand mijn functie zou gaan overnemen. Ik begrijp dat ze Omtzigt een topfunctie willen bieden, maar ik functioneer goed en heb nog maar een paar jaar te gaan. Ik blijft zitten waar ik zit. Of ze moeten me nog een ton salaris erbij geven, dan stap ik wel over naar de afdeling Primaire Data Bijzaken.”

 
Deel dit artikel: