14 ℃

Israëlisch leger doodt per ongeluk tienduizend burgers: “We dachten dat het terroristen waren”

Israëlisch leger doodt per ongeluk tienduizend burgers: “We dachten dat het terroristen waren”
Foto: Anas-Mohammed / Shutterstock.com

GAZA - Israëlische militairen hebben in de afgelopen twee maanden per ongeluk tienduizend burgers gedood in de Gazastrook. De militairen zagen de burgers aan voor Hamas-terroristen en vuurden bommen, raketten en kogels af in hun richting.

Volgens een ruwe schatting zijn zo’n tienduizend mensen het slachtoffer geworden van de vergissing, onder wie vierduizend kinderen. “Er is helaas wat verwarring ontstaan over de identiteit van de overledenen”, laat het Israëlische leger weten. “Mogelijk hebben onze militairen de duizenden burgers per ongeluk aangezien voor Hamas-terroristen en daarom per abuis de hele Gazastrook platgebombardeerd.”

Israël betreurt het incident. “Dit had niet mogen gebeuren, maar in elke oorlog gaat helaas weleens wat fout”, excuseert het leger zich in een persverklaring.

Het Israëlische leger laat weten dat het incident wordt onderzocht. De tienduizend burgerdoden zijn niet de enige vergissing van de Israëlische militairen. Afgelopen week werden per ongeluk drie Israëlische gijzelaars doodgeschoten, omdat ze abusievelijk werden gezien als een bedreiging.

 
Deel dit artikel: