22 ℃

Israëliër David (24) en Palestijn Mahmoud (26) vechten niet tégen elkaar, maar mét elkaar: “Moorden verbroedert”

Israëliër David (24) en Palestijn Mahmoud (26) vechten niet tégen elkaar, maar mét elkaar: “Moorden verbroedert”
Foto: Eb ti kar / Shutterstock.com

TEL AVIV / GAZA - De vijandigheid tussen Israël en de Palestijnen lijkt groter dan ooit. Toch kan het ook anders. De 24-jarige Israëliër David en de 26-jarige Palestijn Mahmoud laten zien dat Israël en Palestina hand in hand kunnen gaan. David en Mahmoud vechten niet tégen elkaar, maar mét elkaar.

“We hebben elkaar leren kennen in het aanslagenwereldje”, vertelt David. “Veel mensen dachten dat wij nooit vrienden zouden kunnen zijn, met onze achtergrond. Toch bewijzen wij het tegendeel. Mahmoud en ik vechten niet tégen elkaar, maar mét elkaar. Dood en verderf zaaien gaat zo veel beter als je het samen doet.”

Mahmoud knikt. “Moorden verbroedert”, beaamt hij. “De ene keer help ik hem met het opblazen van een buitenwijk in Gaza, de andere keer helpt hij mij bij het afvuren van een zelfgemaakte raket op Tel Aviv. David en ik laten zien dat Israëliërs en Palestijnen best vredig samen kunnen strijden.”

“Ik hoop dat wij met ons verhaal anderen kunnen inspireren, zodat er meer verbroedering ontstaat”, zegt David. “Als wij samen kunnen vechten, dan kunnen anderen dat toch ook? Ik droom van een wereld waarin alle volken elkaar vreedzaam kunnen bombarderen.”

 
Deel dit artikel: