16 ℃

Israël wil Eerste Kerstdag uitstellen: “Vrede op aarde komt momenteel slecht uit”

Israël wil Eerste Kerstdag uitstellen: “Vrede op aarde komt momenteel slecht uit”
Foto: Alexandros Michailidis / Shutterstock.com

BETHLEHEM - Israël heeft de internationale gemeenschap gevraagd om Eerste Kerstdag minstens een half jaar uit te stellen. Vanwege de bombardementen in Gaza komen de festiviteiten rond de geboortedag van Jezus slecht uit.

Israël en de Palestijnse gebieden spelen een belangrijke rol in het christelijke kerstverhaal. Vanwege kerst willen veel christenen graag naar Bethlehem, de Palestijnse plaats waar Jezus 2024 jaar geleden geboren zou zijn. Maar juist die stad staat volgens Israël op de lijst om platgebombardeerd te worden. “In Bethlehem staan nog een heleboel Palestijnse gebouwen overeind, dus we hebben daar nog veel werk te doen. Vanwege onze bombardementen is er nu helaas geen ruimte voor christelijke festiviteiten”, aldus de Israëlische premier Netanyahu.

Volgens christenen draait Kerstmis ook om ‘Vrede op aarde’, de boodschap die Jezus zelf predikte. “Ik snap de teleurstelling, maar vrede op aarde is op dit moment helaas niet mogelijk”, zei Netanyahu. “Het platgooien van de Gazastrook is nog niet helemaal afgerond en daarna moeten we nog beginnen aan de Westelijke Jordaanoever en de andere Palestijnse gebieden. Op een later moment wil ik best rekening houden met eventuele kerstgedachten, maar we gaan nu eerst onze klus afmaken.”

 
Deel dit artikel: