21 ℃

Israël vraagt Duitse spoorwegen om hulp bij evacuatie Gazastrook

Israël vraagt Duitse spoorwegen om hulp bij evacuatie Gazastrook
Foto: Filmbildfabrik / Shutterstock.com

GAZA - Israël heeft Palestijnen in de noordelijke helft van de Gazastrook nog enkele uren gegeven om het gebied te verlaten. Omdat de exodus tot nu toe niet snel genoeg gaat, heeft Israël de Duitse spoorwegen om hulp gevraagd.

In het noorden van de Gazastrook wonen ruim een miljoen Palestijnen. Israëlische militairen staan klaar om het gebied binnen te vallen. Iedereen die behoort tot het Palestijnse volk heeft de opdracht gekregen onmiddellijk huis en haard achter te laten en te vluchten, maar de volksverhuizing duurt langer dan gedacht.

“Het is een flinke logistieke operatie om een hele bevolkingsgroep uit hun huizen te jagen, dat begrijpen wij ook wel. Bovendien zijn er niet genoeg auto’s om al deze mensen naar het zuiden te drijven. Daarom hebben wij aan de Duitse spoorwegen gevraagd of zij misschien kunnen helpen”, laat een Israëlische woordvoerder weten. “En dan is het ook nog de vraag hoe wij de Palestijnen kunnen onderscheiden van de andere mensen. Misschien kunnen ze een herkenningsteken op hun kleding naaien.”

 
Deel dit artikel: