22 ℃

Israël verdedigt nieuw bombardement op vluchtelingen: “Er hadden terroristen tussen kunnen zitten”

Israël verdedigt nieuw bombardement op vluchtelingen: “Er hadden terroristen tussen kunnen zitten”
Foto: Alexandros Michailidis / Anas-Mohammed / Shutterstock.com

TEL AVIV - Israël krijgt stevige kritiek, nadat het Israëlische leger opnieuw een opvangplaats voor vluchtelingen heeft gebombardeerd. Toch hadden er volgens de Israëlische premier Netanyahu evengoed terroristen kunnen zitten.

Het Israëlische leger heeft in de Gazastrook een school gebombardeerd waarin duizenden vluchtelingen verbleven. Bij de aanval zouden zeker 27 doden zijn gevallen, onder wie vrouwen en kinderen. Daarnaast raakten tientallen vluchtelingen gewond.

Het is niet de eerste keer dat Israël een vluchtelingenopvang aanviel. Vorige week werd een vluchtelingenkamp in de buurt van Rafah gebombardeerd. De aanval werd internationaal scherp veroordeeld. Maar dat Israël nu opnieuw vluchtelingen onder vuur heeft genomen, is volgens Netanyahu goed uit te leggen.

“In de school hadden ook Hamas-strijders kunnen zitten”, zegt Netanyahu. “Ook dit keer hebben we helaas wederom vluchtelingen gedood, maar ooit komt er een dag dat we werkelijk een Hamas-strijder raken. Wij houden bij onze bombardementen keurig rekening met de wetten van de statistiek. Hoe meer mensen we doden, hoe groter de kans dat er echt een terrorist tussen zit.”

 
Deel dit artikel: