23 ℃

Israël gaat Nederlandse schapenhouders helpen bij bestrijding wolf: “Hele Veluwe platbombarderen”

Israël gaat Nederlandse schapenhouders helpen bij bestrijding wolf: “Hele Veluwe platbombarderen”
Foto: ahavelaar / Depositphotos.com

HOENDERLOO - Nederlandse schapenhouders krijgen internationale hulp bij de bestrijding van wolven. Veel schapenhouders maken zich zorgen, omdat hun dieren steeds vaker door wolven worden aangevallen. Het Israëlische ministerie van Landbouw gaat de Nederlandse schapenhouders van advies voorzien.

Sinds de terugkeer van wolven in de Nederlandse natuur is hun populatie snel toegenomen. Onderzoekers verwachten dat het aantal wolvenroedels in Nederland nog verder zal stijgen. Steeds vaker worden schapen door wolven aangevallen. Onder meer in Drenthe en Gelderland zorgt dat voor veel onrust. De Israëlische minister van Landbouw, Avi Dichter, gaat Nederlandse schapenhouders helpen bij het bestrijden van de wolf.

Israël adviseert om de Veluwe en alle andere gebieden waarin wolven zijn waargenomen volledig plat te bombarderen. “Bestrijd de wolf met een regen van granaten, clusterbommen en kruisraketten. Maak alles met de grond gelijk”, aldus de Israëlische minister. “Het is verstandig om al het leven in de natuurgebieden volledig te vernietigen. Niet alleen de wolven, maar álle dieren. Maak ze kapot. Honger ze uit. En steek daarna hun leefomgeving in brand. Zo weet je zeker dat geen enkel dier nog een bedreiging kan vormen voor de schapenkuddes.”

Op de vraag of het plan niet wat radicaal is voor de bestrijding van een paar wolven, antwoordt de Israëlische minister: “Nee”.

 
Deel dit artikel: