23 ℃

Israël en Palestijnen onderbreken strijd vanwege coronamaatregelen

Foto: Nick Raille 07 / Shutterstock.com

Nu het aantal coronabesmettingen weer toeneemt, hebben Israël en de Palestijnen besloten om de wederzijdse raketaanvallen tijdelijk te staken. Beide partijen vinden het besmettingsrisico op dit moment te groot.

Israël en de Palestijnen hadden de gevechten twee maanden geleden hervat, maar het coronavirus gooit nu toch weer roet in het eten. Vooral de opkomst van de nieuwe – veel besmettelijkere – deltavariant baart zorgen.

“Na een raketaanval zie je vaak dat mensen in paniek door elkaar gaan rennen. Het is daarbij vrijwel ondoenlijk om de anderhalve meter afstand te bewaren”, laat een woordvoerder van het Israëlische leger weten.

Vanwege het oplopende aantal besmettingen roepen zowel de Palestijnen als Israël hun strijdkrachten op om weer wat voorzichtiger te zijn. “Het zou volstrekt ongepast zijn om nu de hele Gazastrook totaal naar de Filistijnen te bombarderen”, aldus Israël. “We kunnen mensen niet vragen om in hun huizen te blijven als we die net hebben opgeblazen.”

Zowel in Israël als in Gaza wordt nu vol ingezet op vaccinaties. Beide partijen hopen dat er in het najaar weer veilig gebombardeerd kan worden.

 
Deel dit artikel: