21 ℃

Israël en Hamas geschrokken van CO2-footprint Biden

Israël en Hamas geschrokken van CO2-footprint Biden
Foto: 1000 Words / Shutterstock.com

TEL AVIV - De Amerikaanse president Joe Biden heeft bij zijn bezoek aan Israël heel wat wenkbrauwen doen fronsen. Zowel de Israëlische regering als de Palestijnse terreurbeweging Hamas zijn geschrokken van de CO2-footprint van de Amerikaanse president.

Biden kwam naar Tel Aviv om de oorlog tussen Israël en Hamas te bespreken. “Meneer komt hier aan in een gigantisch vliegtuig. Een hele Boeing 747 voor één persoon. Totaal absurd. De hele wereld moet milieubewuster worden, maar kennelijk vindt de heer Biden dat dat niet voor hem geldt”, aldus de Israëlische milieuminister Idit Silman.

Ook bij Hamas is met een schuin oog gekeken naar Bidens milieubelastende manier van reizen. “Het vliegtuig staat amper stil, of hij stapt al over in een hele dikke SUV. Ik wil niet eens weten hoeveel fossiele brandstof dat ding verbruikt”, zei Hamas-leider Ismail Haniyeh.

Foto: Bibiphoto / Shutterstock.com

De auto van Biden is een Cadillac met een lengte van ruim vijf meter en een dieselmotor. “En daar rijdt hij in rond alsof er geen klimaatverandering bestaat”, moppert de Hamas-leider. “Kijk, wij proberen hier oorlog te voeren met respect voor het milieu en het klimaat. Dat verwachten we ook van anderen.”

 
Deel dit artikel: