14 ℃
Op Amerikaans verzoek:

Israël belooft ‘serieus te overwegen’ om te stoppen met bombarderen hulpverleners

Israël belooft ‘serieus te overwegen’ om te stoppen met bombarderen hulpverleners
Foto: U.S. Embassy Tel Aviv / Wiki Commons CC BY-2.0 / https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Vice_President_Joe_Biden_visit_to_Israel_March_2016_(25279812749).jpg

TEL AVIV - Israël zal het Amerikaanse verzoek om te stoppen met het bombarderen van hulpverleners serieus in overweging nemen. Dat beloofde de Israëlische premier Netanyahu tijdens een telefoongesprek met de Amerikaanse president Biden. 

Enkele dagen geleden kwamen in Gaza zeven hulpverleners van een voedselhulporganisatie om het leven toen ze door het Israëlische leger onder vuur werden genomen. Biden vroeg Netanyahu vandaag om nog eens goed na te denken over een eventueel einde aan de bombardementen op hulpverleners. “Die vraag komt enigszins uit de lucht vallen, met excuses voor de woordspeling”, grapte Netanyahu. “Maar natuurlijk begrijp ik wat de heer Biden bedoelt. Ik kan niets beloven, maar ik zal er op een goed moment eens rustig over nadenken.”

De Israëlische premier zei er wel bij dat er nog steeds hulpverleners in en uit Gaza rijden. “Het risico op hulpverlening moet niet worden onderschat”, aldus Netanyahu. “Volgens mijn inlichtingendiensten is er nog steeds een kleine kans dat hulpverleners ongehinderd hun gang kunnen gaan. De wereld moet goed begrijpen dat wij niet machteloos kunnen toekijken hoe inwoners van Gaza geholpen worden.”

 
Deel dit artikel: