Ismail Ilgun mogelijk nieuwe presentator DWDD

Voormalig treitervlogger Ismail Ilgun wordt mogelijk de nieuwe presentator van De Wereld Draait Door. De huidige presentator, Matthijs van Nieuwkerk, verdient omstreeks 580.000 euro per jaar. Ilgun zou het televisieprogramma voor een veel lager bedrag willen presenteren.

Foto: YT CC

Het salaris van Matthijs van Nieuwkerk is al langer omstreden. Zijn vorstelijke salaris maakt hem de best betaalde presentator van de publieke omroep. De riante beloning van Van Nieuwkerk veroorzaakte onlangs nog flinke ophef, te meer omdat hij gedeeltelijk met belastinggeld wordt betaald.

Mediastrateeg Paul van Geelkerken noemt de keuze van Ismail Ilgun een slimme zet: “Ilgun weet op spraakmakende wijze de aandacht op zich te vestigen. Die jongen weet hoe hij met de camera om moet gaan. Wanneer hij plaatsneemt achter de presentatiedesk van De Wereld Draait Door kan hij de kijkcijfers een enorme boost geven.”

Volgens Van Geelkerken heeft Ilgun voldoende talent om een populair programma als De Wereld Draait Door te kunnen dragen. “Hij kan in principe hetzelfde doen als Van Nieuwkerk. Gewoon in een moordend tempo de autocue voorlezen. De tafelgasten doen de rest.”

 
Deel dit artikel: