24 ℃

Is uw tatoeage al bekend bij de politie?

Omdat misdrijven vrijwel altijd worden gepleegd door mensen met een tatoeage, komt er een landelijk tatoeage-register. De gegevens kunnen de politie helpen met het opsporen van daders. Het register is een initiatief van het Platform Registratie Risicopersonen (PRR).

Foto: Flickr CC

“Steeds meer mensen nemen een tattoo. Soms wel meer dan één. Welke tattoo, dat is voor iedereen verschillend. Een tatoeage geeft dus unieke informatie over iedere persoon. Dat kan voor de overheid van groot belang zijn”, legt woordvoerder Lennard Brandssen van het PRR uit. “Als je ziet wie de meeste misdrijven plegen, dan zijn het toch steeds weer de getatoeëerde Nederlanders.”

Nederlanders met een tatoeage krijgen vier maanden de gelegenheid om een foto van hun tattoo te uploaden op www.mijntattoo.nl. Daarnaast zal het PRR zelf de straat op gaan om foto’s en gegevens verzamelen. Over vier maanden wordt de informatie gedeeld met de politie.

“Tot nu toe hebben al 310.000 Nederlanders hun tattoo geregistreerd. De website is zelfs regelmatig overbelast”, zegt Brandssen. “Op dit moment is de registratie nog niet verplicht. Maar ja, als je het niet doet, ben je natuurlijk al direct verdacht.”

 
Deel dit artikel: