IS onder de indruk van Franse vlaggen op Facebook

Na de verschrikkelijke aanslagen in Parijs hebben miljoenen mensen de Franse vlag verwerkt in hun profielfoto op Facebook. Terreurorganisatie IS zegt onder de indruk te zijn. “Nu we al die vlaggetjes zien, beseffen we pas wat we hebben aangericht”, aldus IS-woordvoerder Mohammed El Soubhi. 

Franse vlagDe angst zit er bij het Franse volk goed in. “De veiligheidsdiensten zijn er kennelijk niet in geslaagd om deze terroristen te identificeren en uit te schakelen vóórdat ze hun aanslagen konden plegen”, zegt de Parijse barman François Clérot. “Het is fijn om te zien dat mensen na deze laffe terreurdaden niet massaal achter IS gaan staan, maar achter de Fransen. Dat is al een flinke stap om dit soort verschrikkelijke aanslagen in de toekomst te voorkomen.”

IS-woordvoerder El Soubhi zegt dat de Franse vlaggetjes op Facebook voor een flinke discussie hebben gezorgd onder de terroristen. “Zoveel vlaggetjes hadden wij niet verwacht. Wij zien nu ook in dat het plegen van laffe aanslagen slechts leidt tot haat en verdriet. Nu we al die vlaggetjes zien, is het wellicht verstandig om af te zien van nieuwe aanslagen.”

 
Deel dit artikel: