23 ℃

IS onder de indruk van anti-terreur-demonstratie

Terreurgroep Islamitische Staat heeft verbaasd gereageerd op de grote demonstratie tegen de aanslagen in Spanje. In Barcelona gingen duizenden mensen de straat op voor een protestmars. “Deze demonstratie laat zien dat onze activiteiten in Spanje op veel onbegrip stuiten. Achteraf bezien hadden we de aanslagen misschien beter niet kunnen plegen”, laat een woordvoerder van IS weten.

Foto: Shutterstock.com

In de Spaanse steden Barcelona en Cambrils reden terroristen van IS in op onschuldige omstanders. Bij de aanslagen kwamen tientallen mensen om het leven. De aanslagen vielen bij de meeste Spanjaarden niet in goede aarde. Zaterdagavond gingen duizenden mensen de straat op om te demonstreren tegen terreur.

IS zegt onder de indruk te zijn van de demonstratie. “We moeten vaststellen dat er weinig draagvlak bestaat voor onze aanslagen. Eerlijk gezegd hadden we dit niet verwacht”, laat een woordvoerder van de terreurgroep weten. “De kritiek van de Spanjaarden geeft aanleiding om onze toekomstige activiteiten nog eens te heroverwegen.”

IS geeft toe al eerder klachten te hebben ontvangen. “We kregen emails van mensen die na de aanslagen dagenlang niet konden parkeren. Wij begrijpen best dat dat vervelend is. Het is wellicht een goed idee als we in de toekomst ook buurtbewoners betrekken bij het plannen van onze aanslagen.”

 
Deel dit artikel: