14 ℃

IS: “Geklungel in VS met bombrieven schaadt imago terrorismesector”

Terreurgroep IS is niet te spreken over de mislukte pogingen van amateurs om bompakketten te bezorgen bij politieke tegenstanders van president Trump. Volgens IS gaat het om amateuristische acties die het imago van de hele terrorismesector onderuit halen.

Foto: Presslab / Shutterstock.com

“Dit is gewoon je reinste amateurisme met die bombrieven”, laat Islamitische Staat weten in een videoboodschap naar aanleiding van de recent onderschepte bombrieven in de Verenigde Staten. In het verdere bericht geeft IS aan grote aanslagen voor te bereiden om het imago van het internationale terrorisme weer wat op te krikken.

In de afgelopen week werden in de Verenigde Staten dertien bompakketten onderschept. Geen van de verstuurde pakketten heeft het doel bereikt. Een woordvoerder van IS die wenst anoniem te blijven, legt uit: “Mensen in de westerse wereld denken er tegenwoordig maar makkelijk over. Even wat online bestellen en binnen een dag kan je het laten thuisbezorgen. Maar zo werkt het niet. Terrorisme blijft toch vooral een mensen-business.”

 
Deel dit artikel: