Irma (39) blij dat ze na een hectische Vrouwendag weer lekker kan kokkerellen

Irma (39) blij dat ze na een hectische Vrouwendag weer lekker kan kokkerellen
Foto: Spectral-Design / Shutterstock.com

Irma van Loon uit Druten kijkt terug op een succesvolle Internationale Vrouwendag, maar is ook blij dat het er weer opzit en ze weer tijd heeft voor haar huishoudelijke taken.

“Het was een hectische en zware dag”, zegt Irma als we haar vragen naar hoe ze Internationale Vrouwendag heeft beleefd. “Nadat ik de boterhammen van mijn man had gesmeerd en de kinderen naar school had gebracht, ben ik met de bus naar de grote stad Oss gereisd om daar met gelijkgestemden te demonstreren voor meer vrouwenrechten. Daarna een heerlijke tompoes gegeten bij de HEMA en meteen een paar schoonmaakmiddelen gekocht.”

Hoewel Irma voldaan terugkrijgt op Internationale Vrouwendag, is ze ook blij dat het voorbij is: “Een dagje strijden voor de goede zaak geeft mij enorm veel energie, maar toen ik thuiskwam van de demonstratie moesten de ramen nog worden gezeemd en de witte was moest nog worden gestreken. Hierdoor heb ik per ongeluk de aardappelen laten aanbranden, waardoor mijn man en mijn drie zoontjes de hele avond chagrijnig waren. Dus ja, leuk zo’n Vrouwendag, maar ik ben blij dat het maar één keer per jaar is.”

 
Deel dit artikel: